Onze producten worden wegens de coronacrisis met extra hygiënemaatregelen voor u ingepakt en verzonden.

Over ons

Als 16-jarige deed ik, Jaron Kappers, voor het eerst vrijwilligerswerk in Albanië. We gingen onder andere woningen opknappen in een krottenwijk in Bathore, gelegen naast de hoofdstad Tirana. In een van deze “huizen” van 4 bij 4 meter woonde een oude vrouw met haar 7 kinderen. Om haar familie te onderhouden, moest zij leren schoenzolen plakken voor een Italiaans merk, waarvan ze de naam niet mocht zeggen. Zij moest omgerekend 50 euro borg betalen om te verzekeren dat ze geen leer zou stelen. Dit terwijl ze omgerekend per schoen 10 eurocent betaald kreeg voor een schoen waar later “Made in Italy” onder kwam te staan. Een verhaal dat mij altijd is bijgebleven…

Nu 4 jaar later heb ik geleerd dat veel Albanese mensen hebben gewerkt voor (voornamelijk) Italiaanse schoenmerken. Mijn droom is om de voorheen werkloze schoenmakers een eerlijk salaris te bieden voor hun ambacht. Door connecties in Albanië heb ik nu schoenmakers voor mij werken, die 4 dagen werk hebben aan het maken van één paar nette schoenen. Deze zijn niet alleen werkzaam in Tirana, maar ook in het werkloze binnenland. Dit gaf mij de energie om dit op te starten: het creëren van banen voor mensen die graag willen werken. De winst investeer ik weer in Albanië om nog meer banen te creëren. Met projecten zoals deze wordt voor Albanezen de mogelijkheid gecreëerd om in eigen land te kunnen werken en zo zelf in hun levensonderhoud te voorzien. Ik hoop in de toekomst meer (verschillende) producten te kunnen leveren en de mensen hier en daar blij te maken. Zo kunt u in de nabije toekomst nog meer van ons verwachten. 

Het logo

Het logo is een J en een C die samen een K vormen, gemaakt door een vriend van vrijwilligerswerk, Rens Huisman. Ik heb lang getwijfeld over de naam, maar heb uiteindelijk gekozen voor mijn eigen naam. Dit heb ik gedaan, omdat ik vernoemd ben naar mijn ouders, de J naar mijn vader en de C naar mijn moeder. Zonder hun support had ik dit nooit kunnen starten.

Dankbetuiging 

Rens Huisman voor het maken van een deel van de foto's.

Arjan Steenbergen van Steenbergen Design voor het maken en onderhouden van de website.

Website gesponsord door Steenbergen Design
© 2019 - 2020 JC Kappers